Bilderna finns fortfarande inte på kylskåpet

Det är söndag, klockan är snart 12. Jag sitter i soffan och böjer in frispark efter frispark med Zlatan på FIFA 10.  Det är så gött att lyckas. Varje gång är det lika skönt när det rasslar i nätet.
Jag lyssnar på Beach House dricker svart kaffe. Jag som alltid brukar dricka med mjölk.
Igår var jag på kalas och fick i enlighet med temat anledning att gå omkring enbart iförd morgonrock och shorts. Det är lite av en hemlig dröm jag närt i mitt bröst och igår hände det alltså. Vid några tillfällen kändes det som om festen var i slow motion och att gled igenom rummen, leendes som en kolonialherre.
Nu har jag så mycket saker att ordna så att jag måste spela mer tv-spel. Annars blir verkligheten för påträngande. Som att den riktige Zlatan inte gjorde mål igår heller och att jag således fortfarande inte har anledning att sätta upp bilderna på kylen igen. Som att jag måste börja jobba. Som att jag måste ha en inneboende. Som att mina tankar om integritet, meddelandebehov och självkänsla inte är koherenta.
Men skolan, den ordnar sig alltid. Jag har inte failat en enda tenta i hela mitt liv. Om det bara var lite kortare väg till skolan, och om det inte var omänskligt väder.




http://www.youtube.com/watch?v=KXP3y1eH-M0

Boots och en hemlig revolver

Jag såg en bild från i somras nyss. På bilden figurerar jag och en bag-in-box. Något vitt vin var det. Fotografiet efter i bildspelet var också på mig. Mot en svart bakgrund avtecknade sig min gyllene man mot sommarens, bara några timmar långa, svarta natt.
Det var en sommarfest och vi satt kvar vid utemöblerna fastän det blivit lite kyligt. Vi tog på oss sommarjackorna för värme.
I bakgrunden skymtar en gatlampa och framför är min mun öppen, mina käkar som gångjärn på en ladugårdsdörr. På tungan kan man ana chips som blivit tuggade en, men inte fler gånger, när blixten lyste upp mitt anlete.
Det är en ögonblicksbild, och jag minns såklart inte vad det var jag skrattade åt.
Här är en annan bild, från december 2009. Jag åker tåg någonstans i Norrland. Matvagnen var lite vintage-inredd. Typerna på SJ har väl fattat att det är inne. Jag tyckte det var hur fint som helst, och jag fantiserade att jag hade på mig boots och en hemlig revolver.

RSS 2.0